31/1/13

GOMINOLAK EGITEN


Lehengo egunean solidifikazioarekin esperimentatu nahian gominolak egin genituen. Hozkailuan egon ondoren moldetatik atera, azukretik pasa eta jan genituen. Hona hemen tailerraren zenbait argazki.
Etxean egiten baduzue uraren kantitatea geltinaren hirukoitza behar duela jakin ezazu. Haurrek argazkiei begira, primeran esango dizuete nola egin genuen. Errezeta etxera eramango dute eta gure lagun Iñigok bideo bat utzi digu zalantzak argitzeko.Erreza da. ANIMATU!



                           

                           


                           



                           



                               

              

El otro día hicimos un taller de cocina para hacer gominolas caseras. El objetivo era tener una experiencia del proceso de la solidificación y disolución del agua. Tras sacar de los moldes las gominolas y pasarlas por azúcar nos las comimos muy a gusto.
Si os animáis en casa a hacerlas, vuestr@s hij@s sabrán hacerlas de maravilla siguiendo las fotos. La cantidad de agua hirviendo necesaria es como tres veces la cantidad de gelatina. Por si os quedan dudas, los niñ@s llevarán la receta a casa y aquí tenéis este vídeo de nuestro amigo Iñigo para aclarararos posibles dudas.

1 comentario: